Beste ouder,

U heeft belangstelling voor onze school – daarvoor willen wij u alvast bedanken! Nu volgt het traject van aanmelding van uw kind. Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Aanmeldformulier

Een aanmeldformulier kunt u invullen op de site van Stichting Nuwelijn. Maar natuurlijk kunt u het formulier ook op school komen ophalen of ons bellen – wij sturen het u dan graag toe. Na het invullen van alle gegevens, kunt u het formulier via mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of post terugsturen of het afgeven op school. Van onze Leerlingadministratie krijgt u daarna een bericht van ontvangst.

Is er plaats?

Wij verwerken de gegevens van uw kind in ons leerlingvolgsysteem. Kinderen die jonger zijn dan 3 jaar krijgen de status ‘aangemeld’. Als uw kind 3 jaar is ontvangt u een inschrijfformulier. Dit formulier vult u in en levert u in op school. Vanaf dan krijgt uw kind de status ‘ingeschreven’. Vanaf dat moment is uw kind verzekerd van een plaats op onze op school.

 

Informatiestroom

Vanaf de inschrijving wordt u meegenomen in het mailverkeer van school, zodat u alvast op de hoogte bent van alles wat met onze school te maken heeft. U kunt ons ook volgen op Facebook (KBS Burgemeester van Mierlo) en instagram (bvm_daltonschool). Ook krijgt u vanaf dat moment uitnodigingen voor open dagen en dergelijke, waarbij u van harte welkom bent! Via ons gesloten en betrouwbare communicatiesysteem Parro houden wij u op de hoogte van onze activiteiten en actueel nieuws.

Het schooljaar waarin uw kind 4 wordt

U wordt uitgenodigd om de informatieavond aan het begin van het schooljaar waarin uw kind 4 jaar wordt, bij te wonen. In de groep (in het eigen klaslokaal) waar uw kind in wordt geplaatst, krijgt u van de leerkracht(en) van uw kind te horen wat het lesprogramma voor het nieuwe schooljaar inhoudt.

Wennen

Vier tot zes weken voor uw kind 4 jaar wordt, neemt de school contact met u op over de wenperiode. Uw kind mag namelijk 5 dagdelen komen wennen. Kinderen die in de laatste maand voor de zomervakantie 4 jaar worden, komen 2 dagdelen oefenen vanwege de lange vakantieperiode erna.

De leerkracht zorgt dat u een informatieboekje van de groep ontvangt, dit wordt via de mail aan u verstuurd. U treft daarin alles aan wat u moet weten over de praktische kant van het schoolgaan (schooltijden, vakantieperiodes, regels voor de tussendoortjes en lunch, gymbenodigdheden enzovoort) en de groep waarin uw kind zit. 

Maar ook met u hebben we natuurlijk graag nog even contact! De groepsleerkracht van uw kind nodigt u tijdens de wendagen (of op een nader te bepalen moment) uit om kennis te maken, de administratieve zaken te regelen en eventuele bijzonderheden te bespreken.

KBS Burgemeester van Mierlo

Catsstraat 2
5121 HT Rijen
Tel. 0161 - 22 30 75
E-mail. info@bvmierlo.nl

Volg BVM op Social Media

 

  

Burg. van Mierloschool is onderdeel van
Stichting Nuwelijn - Gilze Rijen 

 

© 2023 KBS Burgemeester van Mierloschool - Rijen