Beste ouder,

U heeft belangstelling voor onze school – daarvoor willen wij u alvast bedanken! Nu volgt het traject van aanmelding van uw kind. Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Aanmeldformulier

Een aanmeldformulier kunt u invullen op de site van Stichting Nuwelijn. Maar natuurlijk kunt u het formulier ook op school komen ophalen of ons bellen – wij sturen het u dan graag toe. Na het invullen van alle gegevens, kunt u het formulier via mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of post terugsturen of het afgeven op school. Van onze Leerlingadministratie krijgt u daarna een bericht van ontvangst.

Is er plaats?

Wij verwerken de gegevens van uw kind in ons leerlingvolgsysteem. Kinderen die jonger zijn dan 3 jaar krijgen de status ‘aangemeld’. Als uw kind 3 jaar is ontvangt u een inschrijfformulier. Dit formulier vult u in en levert u in op school. Vanaf dan krijgt uw kind de status ‘ingeschreven’. Vanaf dat moment is uw kind verzekerd van een plaats op onze op school.

 

Informatiestroom

Vanaf de inschrijving wordt u meegenomen in het mailverkeer van school, zodat u alvast op de hoogte bent van alles wat met onze school te maken heeft. U kunt ons ook volgen op Facebook (KBS Burgemeester van Mierlo) en instagram (bvm_daltonschool). Ook krijgt u vanaf dat moment uitnodigingen voor open dagen en dergelijke, waarbij u van harte welkom bent! Via ons gesloten en betrouwbare communicatiesysteem Parro houden wij u op de hoogte van onze activiteiten en actueel nieuws.

Het schooljaar waarin uw kind 4 wordt

U wordt uitgenodigd om de informatieavond aan het begin van het schooljaar waarin uw kind 4 jaar wordt, bij te wonen. In de groep (in het eigen klaslokaal) waar uw kind in wordt geplaatst, krijgt u van de leerkracht(en) van uw kind te horen wat het lesprogramma voor het nieuwe schooljaar inhoudt.

Wennen

Vier tot zes weken voor uw kind 4 jaar wordt, neemt de school contact met u op over de wenperiode. Uw kind mag namelijk 5 dagdelen komen wennen. Kinderen die in de laatste maand voor de zomervakantie 4 jaar worden, komen 2 dagdelen oefenen vanwege de lange vakantieperiode erna.

De leerkracht zorgt dat u een informatieboekje van de groep ontvangt, dit wordt via de mail aan u verstuurd. U treft daarin alles aan wat u moet weten over de praktische kant van het schoolgaan (schooltijden, vakantieperiodes, regels voor de tussendoortjes en lunch, gymbenodigdheden enzovoort) en de groep waarin uw kind zit. 

Maar ook met u hebben we natuurlijk graag nog even contact! De groepsleerkracht van uw kind nodigt u tijdens de wendagen (of op een nader te bepalen moment) uit om kennis te maken, de administratieve zaken te regelen en eventuele bijzonderheden te bespreken.

Nieuwsbrieven

23 december 2022
09 december 2022
02 september 2022
30 september 2022

Veel gelezen

03 oktober 2022
13 juni 2022
21 februari 2022
29 oktober 2020
01 oktober 2020

Brabants Verkeerslabel

BVM is ook deelnemer aan het Brabants Verkeerslabel.
 https://www.bvlbrabant.nl 

KBS Burgemeester van Mierlo

Catsstraat 2
5121 HT Rijen
dalton logo

Tel. 0161 - 22 30 75
E-mail. info@bvmierlo.nl

Volg BVM op Social Media

 

  

Burg. van Mierloschool is onderdeel van
Stichting Nuwelijn - Gilze Rijen 

 

© 2023 KBS Burgemeester van Mierloschool - Rijen